Освітній процес

2022-2023 н.р.

Всесвітній  день  поезії 

З нагоди Всесвітнього дня поезії 21 березня та до дня народження Ліни Костенко 19 березня кафедра германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка оголосила конкурс читців.

"Поезія – це завжди неповторність" – це конкурс на краще читання поезії Ліни Костенко англійською або німецькою мовами.

Учні 8 класу нашої школи Земляна Катерина та Прихожий Ігор також долучилися до заходу , прочитавши вірші видатної Ліни англійською мовою.


ДЕНЬ СВЯТОГО ПАТРИКА

     Усім відомо, що 17-го березня в Ірландії проходить день святого Патрика. Принаймні, 9 клас точно не залишив це свято без уваги.

Нас зацікавила така ідея, адже ми могли спробувати дізнатися дещо нове. Звичайно, ми не стримували себе у тому, щоб потім перевірити знання, а саме відповідали питання, загадки та взяли участь в дуже цікавій віктоирині!

У котрий раз ми переконалися, що наша школа навчає дуже розумних та кмітливих дітей. Усі отримали велике задоволення від такого незвичайно та веселого уроку 

Експерименти на уроках математики

Діти будь-якого віку люблять експерименти. Їх спрага до різноманітних дослідів просто безмежна. Експерименти передбачають організацію навчання учнів з допомогою спеціальних прийомів, а також розв'язанню пошуково-дослідницьких задач із метою розвитку математичних здібностей учнів. Математика має свої несподіванки і дива.  Учні 2 класу комунального закладу «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради отримали завдання : накреслити коло без циркуля. Діти зробили це дуже весело і невимушено. Для учнів знайомство з експериментальної математикою стало дуже класним відкриттям. 

"Від зернинки до рослинки"

Цікаві дослідження циклу "Зміни зерен пшениці в  рослину" з використанням елементів експериментальної математики на заняттях в 1 класі КЗ "Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР

Діти посіяли зернятка у ґрунт, полили водою і поставили на підвіконня. Зафіксували дату посіву. Кожного дня поливали зернятка водою.

Через сім днів зʼявились перші паростки пшениці. На девʼятий день - виміряли висоту паростків пшениці лінійкою. Намалювали різні етапи росту пшениці. Записали цифрами скільки і  яких паростків пшениці виросло за десять днів.

Закінчивши цей проєкт діти вирішили поставлену задачу. Отримали нові знання, вміння і навики.

Урок фінансової грамотності

 Учні 8 класу, КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР, долучилися до марафону амбасадорів кампанії #ШахрайГудбай від Національного банку України та провели онлайн урок фінансової грамотності: «Правила платіжної безпеки. Види шахрайства", метою якого є навчити учнів правилам платіжної безпеки, познайомити з видами та сценаріями шахрайства.

#ШахрайГудбай @talan.nbu @NationalBankOfUkraine


   Конкурс есе англійською мовою 

«Is a University Education a Necessity or an Option to Study Today?»

 З 1 грудня 2022 року до 31 березня 2023 року кафедра англійської мови та літератури факультету романо-германських мов Національного університету «Острозька академія» організувала й провела Конкурс есе англійською мовою на тему «Is a University Education a Necessity or an Option to Study Today?»

Конкурс провели з метою сприяння розвитку навичок і вмінь письма учнів у висловлюванні власної думки англійською мовою із запропонованої актуальної теми.

  У конкурсі взяло участь 68 учнів 9-11 класів різних навчальних закладів України, зокрема із Запорізької області, а саме 11 учнів і середних, найдостойніших, є учні КЗ “Матвіївська загальноосвітня санаторнашкола-інтернат І - ІІІ ступенів” ЗОР, які не змогли залишилися осторонь такого масштабного заходу. Учні 10 та 11 класу вдосконалили іншомовну письмову компетенцію, аргументовано висловили власну точку зору з актуальної теми щодо здійснення подальшого освітнього життєвого вибору, а також продемонстрували власне критичне мислення та лідерські якості як чинник позитивних суспільних трансформацій.

#ШахрайГудбай

 9 класу КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР в рамках марафону амбасадорів кампанії #ШахрайГудбай власноруч створили інформаційний куточок з платіжної безпеки та презентували його учням 3 класу.

@NationalBankOfUkraine

@talan.nbu

«Пізнаємо Європу разом»

   Цьогоріч Україна вперше за двадцять років долучилася до заходів з нагоди Дня Європи — свята, яке традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті.

  З метою ознайомлення з країнами Європи, їх особливостями, досягненнями, традиціями, можливістю долучитися до європейських цінностей, для учнів 1 – 11-х класів КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР були проведені тематичні класні години: «Україна – це Європа» (7 клас), «День Європи в Україні» (4 клас), «День Європи» (3 клас), «Європейський калейдоскоп» (10 клас), «Європа починається з тебе!" (11 клас), «9 травня – День Європи» (2 клас), «Толерантність – головна риса європейської спільноти» (8 клас). Для малечі 1-го класу була підготовлена гра-мандрівка «Пізнаємо Європу разом». Учні 3 класу перевірили свої знання незвичних фактів про країни ЄС під час вікторини. На п’ятикласників чекав євроквест до Дня Європи. Учні 9-го класу подискутували на годині спілкування до Дня Європи та створили піктограми на основі базових цінностей Європейського Союзу.