Новини і заходи

2023-2024 н.р.

ДЕНЬ ЗНАНЬ!


Перше вересня у нас,

Хтось іде у перший клас,

Хтось у сьомий, хтось у п'ятий,

Для дітей - це завжди свято.

Дзвоник голосно лунає

І з Днем знань усіх вітає!

    Шановні батьки, вчителі, дорогі учні!

    Колектив КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР вітає всіх з початком нового 2023-2024 навчального року!Перше вересня – особливий день у житті кожного школяра. Він завжди урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя. 

   Бажаємо усім учасникам освітнього процесу міцного здоров'я, упевненості у власних силах, натхнення і творчості, прагнення до нових знань! Мирного неба над головою!

Зі святом! З Днем знань!

Всесвітній день прибирання

#WORLDCEANUPDAY

  Щороку в третю суботу вересня проходить акція Всесвітній день прибирання "World Cleanup Day", участь у якому бере понад 190 країн. Цього року акція відбувається під гаслом: "Хай небо буде мирним, а Україна чистою!".Колектив КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР активно долучився до цієї акції. Долучайтеся і ви! Давайте разом зробимо нашу країну чистою та квітучою!


«STEM як інструмент модернізації змісту технологічної освіти»

22 вересня 2023 на базі STEM-Хабу, створеного комунальним закладом «ЗОІППО» Запорізької обласної ради з метою забезпечення потреб системи освіти області в оптимальному використанні можливостей сучасних педагогічних та інформаційних технологій, впровадження STEM-освіти,  для освітян КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР був проведений практикум на тему «STEM як інструмент модернізації змісту технологічної освіти». Педагоги ознайомились із наявним STEM-обладнанням, яке дає можливість реалізовувати дитині свої ідеї та втілювати їх у життя у вигляді справжніх гаджетів. За допомогою електронних блоків «Makeblock Neuron Inventor Kit» програмували  та створювали творчі проєкти. Щиро вдячні співробітникам Інституту за співпрацю щодо розвитку STEM-освіти в Запорізькій області. 

BEACTIVE DAY

22-23 вересня 2023 року в Україні святкується #BEACTIVE DAY. Під девізом «Будь активним! / #BEACTIVE».

Комунальний заклад «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради долучився до Європейського марафону фізкультурно-оздоровчих подій #BEACTIVE, який відбувається на підтримку Європейського тижня спорту. Організатором марафону є Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» спільно з Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та ГО UkraineActive за підтримки українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я». У нашому освітньому закладі пройшли активності, як в офлайн так і в онлайн режимі. Педагоги взяли участь у танцювальній руханці, а учні та учениці позаймалися зі своїми бабусями та дідусями фізичними вправами, здійснили прогулянки, покаталися на велосипеді, виконали гімнастичні вправи.

 Вітаємо  з Днем працівників освіти! 

Колектив КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР  щиро вітає всіх з Днем працівників освіти!

Ваша професія – одна із найблагородніших серед інших, адже кожен, хто обрав колись для себе педагогічну стежину, водночас, взяв на себе і велику відповідальність.

У цей непростий час педагоги виконують свою місію на власному фронті, роблячи внесок у майбутню Перемогу! Нехай ваша робота завжди буде вам у радість, а всі учні вас цінують і поважають!

Щиро бажаємо Вам наснаги, міцного здоров`я, нових професійних та особистих успіхів, родинного затишку й мирного неба!

День захисників та 

захисниць України.

1 жовтня є особливим днем для українців, який  поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці,  День українського козацтва,  День захисників та захисниць України.

З цієї нагоди колектив комунального  закладу «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат 

І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради вшанував  пам'ять героїв, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України хвилиною мовчання.

До Дня захисника України були проведені виховні заходи, учні виготовили ляльки-мотанки та обереги для військових.

Сьогодні ми вдячні тим, хто, ризикуючи власним життям, захищає нашу Україну, береже добробут в українських оселях та бореться за мир на рідній землі. Нехай ваші сила і мужність завжди опираються на любов та підтримку рідних і близьких людей. Міцного здоров’я, успіхів і надійного тилу!  А найголовніше – швидше повертайтеся живими і здоровими, бо вдома вас люблять і чекають!

З Днем захисника України!!!

Віримо у Перемогу! Віримо у ЗСУ! Слава Україні!

Вітаємо!

STEM-освіта – ключ до успіху наших дітей

Педагогічний колектив комунального закладу «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради продовжує реалізацію Всеукраїнського інноваційного освітнього проєкту «STEM-школа». У рамках Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна – 2023», науково-методичний супровід заходів якого здійснює відділ STEM-освіти Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», освітяни ознайомились із інноваційними технологіями, необхідними для реалізації концептуальних засад Нової української школи, пошуку і підтримки перспективних науково-методичних ідей щодо розвитку напрямів STEM-освіти в Україні. Фестиваль – це унікальний простір для спільного навчання, спілкування, обміну та вивчення кращого українського і закордонного досвідів.

Від творчого вчителя – до творчого учня!

«Посвята у першокласники»

В КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР пройшло традиційне шкільне свято – «Посвята у першокласники». Шкільна родина радо вітала дітей. Маленькі, активні, цікаві і розумні першокласники стали частиною великої і дружної шкільної родини!

На святі діти розважались, грали, відгадували загадки, виконували завдання та всі разом загадали своє найзаповітніше бажання! Хай мрії дітей неодмінно здійсняться! Вітаємо першокласників та батьків, вітаємо школу! Адже діти - це майбутнє щасливої незалежної країни, нашої України! Ми щиро віримо, що навчання наших дітей буде якісним і цікавим, а шкільні роки - щасливими і радісними у мирній, квітучій Україні!

День української писемності та мови

Українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна, як держава. Сьогодні здобувачі освіти КЗ«Матвіївська загальноосвітня санаторна школа – інтернат І-ІІІ ступенів»ЗОР мали нагоду вшанувати силу та красу українського слова, його незламність, милозвучність.

За час війни кожен з нас ще більше зрозумів, наскільки важливо плекати, розвивати та збагачувати нашу рідну мову. Любіть, шануйте і бережіть українську мову – вона наш генетичний код.

 Радіодиктант національної єдності-2023

27 жовтня у День української писемності та мови відбувся Радіодиктант національної єдності-2023, до написання якого долучилися освітяни та учні КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР. Головним завданням цього заходу як діти, так і дорослі вважають не демонстрацію володіння українською мовою, а вияв єднання з усіма, хто любить і плекає рідне слово. Важливо кожному усвідомлювати її значення та роль у розвитку особистості, адже без своєї мови й самобутньої культури немає народу.

Цьогорічний текст диктанту із символічною назвою «Дорогами України» не залишив байдужим жодного. У світі величезна кількість доріг, але найдорожчі для українців ті, які пролягають у межах наших 603 628 кв.км.

Міжнародний флешмоб із написання диктанту щороку об’єднує нас навколо любові до української мови, нагадує, хто ми є і звідки.

 ВІТАЄМО!

З метою надання підтримки педагогічним працівникам в процесі організації дистанційного та змішаного навчання ЮНЕСКО у співпраці з українськими експертами розробили онлайн-курс із цифрової педагогіки «Цифровий учитель». Освітяни КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР підвищили свою цифрову грамотність, отримали інструменти та рекомендації для ефективного та якісного онлайн-навчання.

Згаданий онлайн-курс складається з семи основних модулів:

➢ цифровий простір;

➢ цифрова педагогіка;

➢ універсальний дизайн навчання в освітньому процесі;

➢ оцінювання в цифровому світі;

➢ цифрова комунікація та взаємодія;

➢ управління класом у цифровій педагогіці;

➢ соціально-емоційне навчання.

Для обміну передовим досвідом, інноваційними методиками викладання та вирішення проблем, пов’язаних з онлайн навчанням та викладанням, вчителі та вихователі приєналися до Спільноти практиків та мережі наставництва для підтримки освітян у розвитку їхніх компетенцій.

МОБІЛЬНИЙ КЛАС БЕЗПЕКИ

«Мобільний клас безпеки» - це новий спільний проєкт   для підвищення культури безпеки серед дітей від Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, створений за підтримки дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні.

Сьогодні, 15 листопада 2023 року, інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького районного управління ГУ ДСНС в Запорізькій області  Денис Шингаренко та інспекторами ювенальної превенції Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області Олена Босенко, Олена Казарян, Юлія Никоненко та поліцейський офіцер громади Матвіївської ОТГ Максим Ковальов  провели перше заняття у Мобільному класі безпеки для учнів комунального закладу "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" Запорізької обласної ради. Ознайомили з роботою пересувного класу безпеки. Рятувальники та поліцейські провели для дітей лекції з мінної та пожежної безпеки із залученням інтерактивних інструментів та форматів. Після цього учні на практиці вчилися надавати медичну допомогу, правильно перейти дорогу, загасити умовну пожежу, скористатися вогнегасником, подолати смугу перешкод.

Щиро вдячні UNICEF Ukraine, адже саме за їх підтримки ми маємо можливість навчати дітей більш яскраво та цікаво! Разом крокуємо до безпечного майбутнього.

Всесвітній день Доброти.

Сьогодні усі діти та дорослі комунального закладу «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" Запорізької обласної ради відсвяткували Всесвітній день Доброти. У кожному класі та дошкільних групах було проведено виховні заходи, інтерактивні ігри, екскурсії, присвячені святу. Наші неймовірні діти були активними, розповідали про своїх улюбленців, про добрі справи та мріяли про майбутнє, яке буде наповнене лише ДОБРОМ, другокласнички чаклували над «Клубочком Доброти»…

Пропонуємо і вам переглянути кілька цікавинок та поповнити свою власну «СКРИНЬКУ ДОБРА»:

1) У людей, які роблять добрі справи кожен день, кращий імунітет, вони менше хворіють. Лікарі пояснюють це підвищенням рівня лімфоцитів та розширенням кровоносних судин, що покращує роботу серця. Також вони зафіксували підвищення рівня серотоніну та ендорфінів, які допомагають швидше справлятися зі стресом.

2) Символом доброти є відкрите серце. Саме до Дня доброти його створив французький художник Орель.

3) Треба навчатися робити добрі справи. Складність полягає в тому, що за свої вчинки не слід чекати нагороди, вони повинні дарувати задоволення самі по собі. Треба донести своїй дитині, що добро може повернутися не через ту людину, на яку було спочатку направлено.

4) Доброта повинна бути направлена не лише на людину, але й на тварин, які часто страждають від людської жорстокості.

5) Ще одним символом доброти та миру є кульбаба. Скульптури, що зображують цю квітку, встановлені у 30 країнах світу.

Міжнародний день толерантності

 16 листопада відзначають Міжнародний день толерантності. Його запровадили у зв’язку з ухваленням ЮНЕСКО у 1995 році Декларації принципів толерантності, в основу якої заклали положення, проголошені в Загальній декларації прав людини.

Толерантністю називають повагу до людської індивідуальності. В цей день вихователями комунального закладу "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" Запорізької обласної ради були проведені виховні години, на яких говорили про важливість визнання основоположних прав і свобод людини, прийняття та правильне розуміння різноманіття культур та найрізноманітніших форм самовираження.

Згідно з Законом, всі люди є ВІЛЬНІ та РІВНІ у своїх правах!!!

Вітаємо!

Щиро вітаємо учнів та педагогів  КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР з перемогою  у обласному онлайн-конкурсі з науково-технічної творчості «Козацькими стежками» від КЗ «ЗОЦНТТУМ «Грані» ЗОР!

Бажаємо подальших творчих успіхів.  Пишаюсь вами, так тримати!


Тиждень безпеки дорожнього руху

Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити і берегти. В цей час майбутнє уявляється безхмарним, а життя – безкінечним. Та насправді це не так, мить - і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, потрібні знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації, і, головне, чітко їх дотримуватись.

        З 13 листопада по 19 листопада  2023 року в комунальному закладі «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради проводився тиждень безпеки дорожнього руху, метою якого є профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі.

В рамках тижня вихователями були проведені тематичні бесіди на тему «Правила для пішоходів», «Учасники дорожнього руху та умови безпеки пішоходів», «Безпека дорожнього руху – це життя!» з використанням відеопрезентацій та навчальних мультфільмів. Наприкінці тижня учні пройшли онлайн тестування "Наш друг-дорожній рух" та закріпили отриманні знання.


Всесвітній день дитини.

 20 листопада в усьому світі щорічно святкують Всесвітній день дитини. Цей день — це не тільки веселе свято для самих дітей, це нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали гідними громадянами своєї держави.

    Діти - найголовніший скарб нашого суспільства. 

З нагоди відзначення  Всесвітнього дня дитини в 

КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа – інтернат І-ІІІ ступенів » ЗОР  було організовано конкурс на кращий малюнок серед учнів 1-11 класів , а також флешмоб  "Я маю право!".

Вітаємо  всіх дітей України зі Всесвітнім днем дитини. Бажаємо кожен день зустрічати під мирним небом, з посмішкою і гарним настроєм. Бажаємо, щоб кожна мить дитинства була наповнена щастям, радістю і дивами.

День Гідності та Свободи

Щорічно 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Згідно з Указом Президента України «Про відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи» від 30 вересня 2017 року  з метою усвідомлення дітьми та учнівською молоддю важливого значення подій Помаранчевої революції та Революції Гідності для утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи і справедливості та європейського шляху розвитку України та вшанування патріотизму, мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей.

З нагоди цього свята в КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР відбулася виставка малюнків на тему «Гідність та свобода!». Учнівське самоврядування долучилося до   флешмобу  «Ми – молодь, гідні жити в мирі і свободі», продемонструвавши свій патріотичний дух та бажання бути гідними громадянами України.

Слава Україні! Героям слава!

Акція "Смілива гривня"

Акція "Смілива гривня" – це благодійна ініціатива, мета якої об’єднати зусилля українців та зібрати кошти для допомоги українській армії.

З 4 вересня по 30 листопада 2023 року Національний банк України разом із партнерами проводить  благодійну акцію "Смілива гривня", щоб зібрати кошти на допомогу ЗСУ.

  Колектив КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР активно долучились до даної акції, спільними зусиллями було зібрано 700 гривень. Щиро вдячні всім, хто долучився: учням, батькам, педагогічному колективу! Дякуємо кожному і кожній, хто мав можливість підтримати наших військових, які відважно стоять на захисті України.

  Найбільша вдячність нашим Захисникам, за те, що маємо можливість навчатися!!!

Сума зібраних коштів  вже  перерахована на потреби Збройних Сил України.

Разом до перемоги!

Онлайн-конференція для педагогів

«STEM-освіта: стан впровадження та перспективи розвитку»

Нещодавно відбулася цікава й актуальна в освітянських колах V Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «STEM-освіта: стан впровадження та перспективи розвитку», в якій взяли участь педагогічні працівники КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР.

Мета заходу: висвітлення українського та закордонного досвіду розвитку STEM-освіти, вивчення ефективних науково-методичних підходів і технологічних рішень організації STEM-навчання в умовах цифровізації, формування професійної компетентності педагогів з питань STEM-освіти.

Конференція стала майданчиком для обговорення стратегії, структури, напрямів та форм діяльності STEM-закладів освіти. За результатами було зазначено, що конструктивна та коректна співпраця навчальних закладів, органів державного та місцевого самоврядування є основним вектором подальшої роботи щодо наближення перемоги та розвитку рідного краю!

Учасники заходу за результатами онлайн-тестування отримали сертифікати.

Вітаємо переможців Всеукраїнського родинного конкурсу «Хліб ‒ найбільший скарб»

    Протягом жовтня-листопада 2023 року Обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді для здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти проведено обласний етап Всеукраїнського родинного конкурсу-виставки «Хліб ‒ найбільший скарб» до 90-ої роковини Голодомору 1932-1933 років в Україні.      

   Творчим підходом і високим рівнем відзначилися  конкурсні роботи  учнів КЗ«Матвіївська загальноосвітня санаторна школа – інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР, які представили свої роботи  та зайняли призові місця :

І місце – Гавриленко Гліб, учень  4  класу ( керівник Філенко М.Г.)

ІІІ місце – Дубінецький Максим, учень  2 класу  (керівник Прихожа В.П.)

ІІІ місце  - Сініцин Максим, учень 1 класу (керівник Неумоіна А.О.) 

   Щиро вітаємо та зичимо нових перемог!

Вітаємо!

З 01 квітня по 04 листопада 2023 року було проведено відкритий обласний конкурс з інформаційних технологій для учнівської молоді «IT_TEEN_ZP»

У номінації «2D анімація» I місце посіла Проценко Ксенія, вихованка КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат I-III ступенів» ЗОР за роботу «Сміливість українців», керівник Проценко О.В.Ксенія створила анімаційний мультфільм з конструктора лего та розкрила тему: «Майбутнє моєї країни», у якій розповіла яку ми хочемо бачити нашу Україну у майбутньому, як будуть розвиватися технології та змінюватися наше життя.

https://youtu.be/c0p7ZIfD0c0?si=swoeR-IODoVLl_TW

День пам’яті жертв Голодомору 

... історія нас горем вчить,

Щоб не забулось незабутнє.

Бо там, де пам'ять не мовчить,

Там щастям повниться майбутнє.

 Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років. Напередодні цього дня в КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР  були проведені заходи під час яких  учні згадали "Закон 5 колосків", переглянули відео "Чому голодомор став можливим", про спогади людей про Голодомор.  Долучились до акції "Незабудка пам'яті". Квіти, вигототовлені дітьми власноруч, вже давно стали символом пам'яті та скорботи. Також у нашій школі відбулася акція "Запали свічку пам'яті", в якій взяли учать учні та педагоги школи. Хвилиною мовчання у закладі вшанували пам'ять жертв Голодоморів.

   Ми запрошуємо усіх приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічку» в пам’ять жертв Голодомору, яка відбудеться 25 листопада о 16:00 год.

Запалімо свічки в пам'ять у вікнах своїх будинків по всій Україні та світу.

День Збройних Сил України

День Збройних Сил України відзначається щорічно 6 грудня – у день ухвалення Закону України «Про Збройні сили України».

Сьогодні цей день набув особливого значення. Наші Герої захищають країну на передовій, охороняють її кордони, територіальну цілісність та незалежність. Учні КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа – інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР долучилися до челендж-подяки #ДякуємоЗСУ.

Дякуємо кожному захиснику, хто ризикуючи власним життям, з честю і гідністю виконує свій громадянський і військовий обов'язок, мужньо протистоїть агресорам. Ми віримо в мирне майбутнє України!

Бажаємо Вам мужності, сил і здoрoв’я . Миру і спoкoю на всій українській землі.

Слава Вам і слава Україні!

День Святого Миколая

Найулюбленіше свято, якого чекає вся дітвора - День Святого Миколая. Це свято завжди було днем радості та чудес, Миколай приносить подарунки чемним дітям.

    Цього року День святого Миколая - Чудотворця співпадає з Днем Збройних Сил України. Ми завдячуємо нашим воїнам, що маємо можливість святкувати та відчути радість свят.   Сьогодні у КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа – інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР відбулось чарівне свято. Діти з радістю танцювали, грали  та чекали тієї миті, коли до них завітає святий Миколай.

Результатом такого свята був веселий сміх, радісні дитячі очі, атмосфера доброти та любові. Наприкінці свята святий Миколай роздав діткам подарунки та побажав усім миру, міцного здоров'я та щастя.

  Нехай святий Миколай завітає в кожну хату і принесе злагоду, добробут, потіху, а нашій Україні довгоочікуваний переможний мир!

Новорічне свято

   Новий рік - це свято, коли чудеса трапляються щосекунди. Всі учні з нетерпінням чекали коли до них завітає чарівна Новорічна казка з подарунками, яскраво-казковим балом-маскарадом та, звичайно ж, веселим хороводом навколо красуні-ялинки. Напередодні канікул в нашій школі відбулося святкування Нового року. Кожен захід пройшов неперевершено і яскраво, подарував масу приємних емоцій виступаючим та глядачам.

    Діти отримали багато задоволення, незабутніх вражень та позитивних емоцій, показали свої таланти під час виступів, проявили увагу, спритність, ерудованість у конкурсах та вікторинах. Сподіваємось, що цей святковий настрій залишиться у них надовго!

Всеукраїнський інтерактивний конкурс «МАН-Юніор Ерудит».

Із метою залучення до науково-дослідницької діяльності учнів 5–11-х класів щорічно проводиться Всеукраїнський інтерактивний конкурс «МАН-Юніор Ерудит». Це найбільший конкурс МАН, у якому учні мають можливість продемонструвати свої знання з історії, астрономії, екології та техніки всій країні, а також потренувати логічне та критичне мислення.

Учні комунального закладу «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради під керівництвом вчителів-преметників Шашкіної Оксани Анатоліївни, Маринченко Анжели Георгіївни та Свиридова Дмитра Володимировича взяли участь у змаганнях у 3-х номінаціях: «Історія», «Екологія», «Техніка».

Цей конкурс давно став улюбленим для наших учнів, адже завдяки участі у ньому можна:

- поглибити свої знання в науці, якою захоплюєшся, і показати їх усій країні;

- потренуватися і набратися досвіду перед створенням власного STEAM-проєкту;

- долучитися до всеукраїнської наукової спільноти та знайти однодумців.

Онлайн-курс «Благополуччя та захист дітей»

Перед кожним педагогом стоїть відповідальне завдання – зробити освітнє середовище безпечним когнітивним, соціальним, емоційним, фізичним та поведінковим простором.

Освітянами КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР опрацьовано онлайн-курс «Благополуччя та захист дітей». Програма складалася з 4-х модулей: «Потреби та права дитини», «Безпечне середовище для дітей», «Позитивне виховання», «Пошук подальшої підтримки для дітей».

Під час навчання:

- виявлено фактори ризику та захисту у житті дітей;

- отримано поради щодо створення та підтримки безпечного, продуктивного навчального простору для благополуччя та захисту дітей;

- визначено ключові ознаки позитивних методів виховання.


Всеукраїнський  проєкт "Офіцер безпеки 

в закладі освіти» 

   У рамках Всеукраїнського проєкту "Офіцер безпеки в закладі освіти» протягом цього тижня в КЗ «Матвіївська санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР здійснювалося стажування офіцера безпеки.

   Під час перевірки несення ним служби в школі були проведені бесіди з учнівською молоддю щодо комунікації з представником охорони. Крім того, було організовано засідання педагогічного колективу, з яким обговорено доцільність перебування на службі поліцейського охорони на території освітнього закладу. Від них отримано лише схвальні відгуки про необхідність продовження і розвитку цього проєкту. Також від вчителів та вихователів було отримано інформацію, що батьки їх вихованців дуже задоволені таким нововведенням. Адже мета проєкту - захист дітей у школах в умовах повномасштабної війни та створення безпекового освітнього середовища. І батьки розуміють, що їх дитина не лише отримує знання, а й перебуває у безпеці.

Комунальний заклад "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа - інтернат І-ІІІ ступенів" Запорізької обласної ради

вітає переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу "Моя країна - Україна"

Борисенко Владислав - І місце (керівник Міщенко С.В.)

Синявський Тимофій - І місце (керівник Фролова Л.М.)

Сініцин Максим - І місце (керівник Неумоіна А.О.)

Прихожий Ігор - І місце (керівник Бойко Л.А.)

Саприкіна Софія - І місце (керівник Міщенко С.В.)

Васюнін Іван - ІІ місце (керівник Філенко М.Г.)

Дмитренко Єгор - ІІ місце (керівник Прихожа В.П.)

Смолярова Софія - ІІ місце (керівник Філіпенко Е.М.)

Кочеткова Катерина - ІІ місце (керівник Міщенко С.В.)

Моргунов Олександр - ІІ місце (керівник Фролова Л.М.)

Бай Кирило - ІІ місце (керівник Філенко М.Г.)

Вівденко Тетяна - ІІ місце (керівник Філенко М.Г.)

Литвинець Марія - ІІ місце (керівник Філенко М.Г.)

Беспалий Антон - ІІІ місце (керівник Фролова Л.М.)

Новосьолов Андрій - ІІІ місце (керівник Новосьолова С.І.)

Кочеткова Маргарита - ІІІ місце (керівник  Філенко М.Г.)

Тимошенко Денис - ІІІ місце (керівник Філенко М.Г.)

Філенко Софія - ІІІ місце (керівник Філенко М.Г.)

Так тримати, бажаємо подальших успіхів та нових перемог!

Онлайн-курс «Єдина Україна: становлення національної ідентичності»


    В умовах повномасштабної війни, коли на окупованій території провадять цілеспрямовану політику знищення усього українського через формальну, неформальну та інформальну освіту, важливим є збереження української національної та громадянської ідентичності, консолідації суспільства навколо суспільно-державних цінностей.

   Педагоги КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР пройшли онлайн-курс «Єдина Україна: становлення національної ідентичності», спрямований на формування української національної та громадянської ідентичності у населення, підвищення рівня знань про історію боротьби за незалежність України, волонтерські рухи, поглиблення знань з новітньої історії України – її європейський вибір.

Слухачі успішно опанували курс та отримали сертифікати про його завершення.


«Безпечний інтернет»

З нагоди Міжнародного дня безпечного Інтернету, 06.02.2024 року для вихованців КЗ «Матвіївська санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР інспектором ЮП Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області спільно з поліцейським офіцером громади СВГ ЗРУП Максимом Ковальовим та поліцейським офіцером освіти Михайлом Пелехом проведений іміджевий захід «Безпечний інтернет». Учням було розʼяснено як запобігти проявам злочинних посягань та не стати жертвою злочинності в соціальній мережі Інтернет. Також діти отримали буклети з памʼяткою з даного питання. 

Вітаємо!

Вітаємо вихователів комунального закладу «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради, учасників обласного фестивалю-конкурсу «Натхнення. Творчість. Успіх». Бажаємо нових яскравих творінь, звершень і перемог! 

День єднання!

16 лютого в Україні відзначають  День єднання!

З приводу цього свята  над будівлею комунального закладу «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької  обласної  ради було піднято  Державний прапор України. Учнями та педагогічним колективом було виконано Державний Гімн України та проведено флешмоб "Долоньки єднання" .

Сьогодні ми вкотре переконалися, що ми - єдині, сильні, непереможні, незламні! Нас об'єднує одне бажання - перемогти і жити в мирі, на своїй землі! Наша єдність має залишитись міцним ланцюгом, який захищає та оберігає всіх нас і Україну не тільки в цей день, а й на віки.

У єдності наша сила!

Слава Україні! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Марафоні ідей «Розбудова безпечного діяльнісного освітнього середовища в укритті: інноваційні стратегії та успішні практики»

Нещодавно педагогічні працівники КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР взяли участь у Марафоні ідей «Розбудова безпечного діяльнісного освітнього середовища в укритті: інноваційні стратегії та успішні практики», який був проведений фахівцями 

КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР у дистанційному форматі. Модерування заходу здійснювалося під керівництвом проректора з наукової та міжнародної діяльності Тетяни Гури.

Ця онлайн-зустріч була організована з метою науково-методичного супроводу розбудови безпечного освітнього середовища відповідно до завдань Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі, реалізації діяльнісного підходу у закладах освіти Запорізької області в умовах сьогодення, а також з нагоди Міжнародного дня жінок і дівчат у науці.

Педагоги ознайомились з особливостями діяльнісного освітнього середовища в укритті. А також з основними етапами, базовими характеристиками та завданнями першої психологічної допомоги, особливостями корекційно-розвиткових занять з лікувальної фізкультури та заходів з безпечної поведінки для учнів в найпростішому укритті.

ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ГЕРБА УКРАЇНИ! 

Вже багато століть герб єднає українців та надає сил. Український тризуб уособлює для нас зв’язок поколінь, прагнення українського народу до власної державності, соборності та незалежності. І сьогодні він на наших знаменах і зброї , як символ незламності і звитяжної боротьби проти окупанта!

 З метою виховання патріотизму, любові і пошани до державної символіки нашої  країни  в  КЗ«Матвіївська загальноосвітня санаторна школа- інтернат І-ІІІ ступенів»ЗОР  проведено виховні заходи, організована виставка  малюнків  "ГЕРБ МОЄЇ ДЕРЖАВИ".

   Нині Тризуб - це не просто зображення на нашому гербі. Він символ, який об'єднує нас у нашій боротьбі та захищає нашу національну ідентичність.

Шануймо державні символи! І нехай  Державний Герб несе українському народу  Перемогу! Слава Україні!

Вітаємо!

 З метою  популяризації живого слова  та до дня народження Лесі Українки  учениця 8 кл КЗ" Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів " ЗОР Саприкіна Софія  прийняла участь у конкурсі " Їі життя, немов лелека " та посіла І почесне місце. Керівник: Філіпенко Е.М.

24 лютого 2024 року  – друга річниця початку повномасштабної війни

Рівно  2 роки тому, 24 лютого,  близько 5 ранку російські війська вторглися на незалежну та суверенну територію України. Ці 24 місяці для кожного українця були вічністю, а страх і сльози переслідували навіть у найсонячніші дні. Але попри все, гордий і відважний народ України згуртувався і впевнено рухається до перемоги, яка обов’язково вже незабаром прийде в наші домівки.

Учні та вихователі комунального закладу «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради не залишились осторонь. Була проведена низка виховних заходів, під час яких учні усвідомили, що єдність і здатність до згуртованості всього українського суспільства допоможе нам не відступити, не впасти духом та перемогти. Ми переможемо і на нашій землі запанує мир і добробут!

 День  Безпечного Інтернету

До Дня Безпечного Інтернету педагоги комунального закладу «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради провели заходи про важливість дотримання правил безпеки платежів і розрахунків в інтернеті. Діти створювали стінгазети, інформаційні куточки, а також переглядали цікаві і повчальні ролики та комікси з платіжної безпеки.

За вагомий внесок у підвищенні рівня знань молоді з правил безпеки безготівкових та онлайн платежів всі педагоги отримали сертифікати від НБУ.


ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ 2024

ДЯКУЄМО ВЧИТЕЛЯМ І ВИХОВАТЕЛЯМ КЗ «МАТВІЇВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ САНАТОРНА ШКОЛА-ІНТЕРНАТ І-ІІІ СТУПЕНІВ» ЗОР, ЯКІ ЗАНУРИЛИ УЧНІВ У СВІТ НАУКИ Й ТЕХНОЛОГІЇ, ЩОБ ПОКАЗАТИ, ЯКИМ ВІН Є НАСПРАВДІ ТА ДАТИ МОЖЛИВІСТЬ ВІДЧУТИ НА ДОТИК. НА ЦЬОМУ ТИЖНІ МИ ПОКАЗАЛИ НА РЕАЛЬНИХ ПРИКЛАДАХ, ЩО ІНЖЕНЕРІЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ МОЖУТЬ І МАЮТЬ БУТИ У ЖИТТІ КОЖНОЇ ДИТИНИ.

ДАВАЙТЕ ЗАКОХУВАТИ В НАУКУ РАЗОМ!

ВІТАЄМО!

З метою формування відповідального і дбайливого ставлення до природи, що базується на екологічній свідомості, вихованці екологічного гуртка  «Екосвіт» комунального закладу «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради здобули перемоги в обласному етапі Всеукраїнської акції «Зелений світ: віртуальна подорож дендропарками закладів освіти», обласному етапі Всеукраїнського проєкту «Казкові ліси України» та обласному етапі Всеукраїнського конкурсу  «Парад квітів біля школи». 

Вітаємо Проценка Владислава, учня 4 класу та Овчаренко Алісу, ученицю 3 класу комунальний  заклад "Матвіївська загальноосвітня школа-інтернат

 І-ІІІ ступенів"Запорізької обласної ради з отриманням  сертифікатів конкурсу "Winter fairy tales!" для учнів молодшої школи, який проводило видавництво Лінгвіст. 

Вітаємо  Малікову Марію, учасницю  екологічного гуртка «Екосвіт» КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР,  яка отримала ІІ місце в ІХ INTERNATINAL COMPETITION «SUPER STAR» у номінації "Декоративно-прикладне та образотворче мистецтво", з роботою:

 "КВІТУЧА УКРАЇНА"

Бажаємо творчих успіхів та перемог!

День Європи

Напередодні святкування Дня Європи з метою ознайомлення дітей з країнами Європи, їх особливостями, досягненнями, традиціями, можливістю долучитися до європейських цінностей,  у комунальному закладі "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" Запорізької обласної ради пройшли тематичні виховні заходи, класні години, вікторини «Вікно у світ європейської культури», «Видатні люди Європи», «Європа географічна і Європа політична», «Європа – наш спільний дім», «Парад країн Європи», «Європа – спільний дім». Організовано фотовиставку «Україна – це Європа».

День Європи в Україні не лише відзначається як символ інтеграції та співпраці з Європейським Союзом, але й є нагадуванням про необхідність спільних зусиль для зміцнення миру, демократії та процвітання на континенті. Разом ми Європа! Разом ми сильніші!

Другий рік поспіль Україна відзначає День Європи 9 травня разом із країнами Європейського Союзу. Відзначаючи День Європи сьогодні, ми підкреслюємо важливість нашої єдності та сили й спільного руху в майбутнє.

Попри триваючу війну, ми ні на крок не зупиняємось у наших європейських прагненнях, а навпаки дедалі глибше інтегруємось в європейський простір у всіх сферах. ЄС ухвалив рішення про відкриття переговорів з Україною про вступ, це дає є чітке розуміння подальших кроків та реформ, необхідних для досягнення критерії членства.

Тож сьогодні разом з ЄС ми відзначаємо наш шлях та зусилля, яких ми вже доклали, аби повернутися до Європи, а також вкотре підкреслюємо, що європейська мрія українців як ніколи сильна, і ми впевнено йдемо до мети.

# Міністерство культури та інформаційної політики України https://www.facebook.com/MCIPUkraine 

# Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки https://www.facebook.com/StratcomCentreUA     

Вступ України до ЄС вигідний не тільки українцям, але і самому Євросоюзу. І більшість громадян країн ЄС це чудово розуміють. Вони достатньо відкриті до ідеї приєднання України, а теза про те, що ЄС не зацікавлений у приєднанні - це «вкид», який поширює російська пропаганда в країнах ЄС.

Завдяки Україні Євросоюз посилить свою геополітичну роль, зміцнить обороноздатність, отримає можливість цифровізувати державні послуги за українським досвідом та стане більш підготовленим до викликів сьогодення. Україна надасть новий поштовх для ще більшого розвитку Європейського Союзу.

# Міністерство культури та інформаційної політики України

https://www.facebook.com/MCIPUkraine

# Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

https://www.facebook.com/StratcomCentreUA 

Що чекає на Україну після вступу до ЄС?

Україна переступила поріг Євросоюзу, отримавши статус кандидата на членство в ЄС. Попереду у нас ще багато роботи, щоб інтегрувати в українське законодавство величезний обсяг правил і норм ЄС. Україна спроможна виконати всі ці завдання.

Проте, що нас чекає, коли Україна вступить у ЄС? Які переваги отримають українці та як зміниться життя в цілому...

# Міністерство культури та інформаційної політики України https://www.facebook.com/MCIPUkraine

# Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

https://www.facebook.com/StratcomCentreUA