Виховна робота

2023-2024 н.р.

  День  Державного Прапора України!

 Щорічно 23 серпня українці відзначають День Державного Прапора України. Свято засноване у 2004 році з метою виховання поваги громадян до державних символів. Для кожної країни прапор – символ її суверенітету та єдності нації, уособлення її могутності і незалежності. Український прапор - наша гордість і найвідоміший символ України, який уособлює одвічне прагнення народу до свободи, миру, праці, краси і багатства рідної землі. Під час повномасштабної війни весь світ дізнався про самовідданість і хоробрість українського народу.

   З нагоди відзначення Дня Державного Прапору України учні КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР долучилися до молодіжної акції «Прапор вільного народу». Бережімо та пишаймося нашим національним стягом. Нехай наша єдність буде так само сильною та могутньою, як наш великий Прапор!

    З Днем Державного Прапора України!

День Незалежності України

24 серпня Україна відзначає 32-річницю проголошення Незалежності. Саме 24 серпня 1991 року Україну було проголошено незалежною, демократичною державою, і над будинком Верховної Ради піднявся синьо-жовтий прапор.

Це не просто День народження держави. Цей день віддзеркалює героїчну і трагічну історію нашого народу, возвеличує незламний волелюбний дух, боротьбу, яку тернистою віковою дорогою до незалежності здійснювали сотні тисяч незламних борців.

Це свято єдності, гордості та великої відповідальності за майбутнє, вибороте найкращими синами українського народу.

Цього року День Незалежності України ми вдруге зустрічатимемо в умовах війни. Під звуки повітряної тривоги — не до святкувань. Але це саме той час, щоб сказати «Дякую» людям, котрі цю незалежність виборюють для нас зі зброєю в руках. А з нагоди свята у нас лише одне побажання — ПЕРЕМОГА! Віримо, що єдність народу України допоможе відновити спокій та мир на рідній землі і захистити незалежність та свободу держави.

Нехай мир і злагода панують у нашому спільному домі!

Слава Україні! Героям слава!

Сьогодні в Україні свято –

День Незалежності настав!

Бажаєм, щоб вона була багата

На безліч добрих та корисних справ.

Міжнародний  День  Миру

Колектив КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР долучилися до святкування Міжнародного Дня Миру, який традиційно відзначають 21 вересня. Це свято покликане змусити кожного не тільки задуматись, але й зробити що-небудь дієве заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя – це мир. З нагоди свята школярі разом з педагогами долучилися до флешмобу  «Діти України хочуть миру!». Окрім цього, учні власноруч виготовили паперових голубів – як символів миру та духовного розвитку нації. Діти вирізали символічні долоньки з побажаннями миру, добра і надії на світле майбутнє. Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців! Бажаю усім мирного неба, світлих надій, упевненості у завтрашньому дні.

 "Здорові рослини- здорова планета"

З метою популяризації знань у сфері захисту рослин,ознайомлення з інформацією про важливість здоров'я рослин 4 жовтня 2023 року в КЗ"Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів"ЗОР були проведені виховні заходи "Здорові рослини- здорова планета", класні години "Що ми знаємо про рослини? Карантин та захист рослин". Здобувачі освіти з’ясували, що рослини також можуть хворіти і хто є причиною різноманітних "хвороб", що всі хворі рослини треба лікувати, переводити на карантин. Здивуванню дітей не було меж, коли стало зрозуміло, що ліків для рослин також дуже багато. Та кращими санітарами для "хворих" можуть бути птахи та комахи – хижаки. Свої знання діти висвітлили у малюнках "Здорові рослини – здорова планета" 

Всесвітній день тварин.

4 жовтня відзначають Всесвітній день тварин.

З метою виховання любові до тварин, поваги до вірності, відданості домашніх улюбленців, відповідальності за приручених тварин у комунальному закладі «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради був проведений фоточелендж «Мій домашній улюбленець», виховні години "Тварини - наші друзі", учні переглянули розвиваючі мультфільми, читали казки, малювали малюнки та розповідали про своїх улюбленців.

Пам’ятайте, всім тваринкам потрібна наша турбота, любов і ласка.

Бережімо братів наших менших!

День української писемності та мови.

 З нагоди Дня української писемності та мови в КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа – інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР були проведені виховні заходи. Бесіди, вікторини «Знавці рідної мови», інтелектуальні ігри і турніри «Мовна мозаїка» спонукали учнів до творчості й пізнання, сприяли розвитку креативності, вчили бути спостережливими, кмітливими та винахідливими. Молодшим школярам було запропоновано цікаву подорож у світ казки, яка відчинили перед учнями двері у захопливий світ рідної мови.

Пам'ятаймо, що мова – найдорожче добро, найбільша цінність волелюбного українського народу, духовий скарб нації. Кожен, говорячи українською, наближає Перемогу! Шануймо та цінуймо нашу рідну мову! Разом до ПЕРЕМОГИ!

Всесвітній день доброти.

13 листопада відзначається Всесвітній день доброти. Це  свято  чудова можливість знайти час на хороші вчинки для людей та тварин, висловити комусь підтримку, допомогти безкорисливим ділом, чи просто бути поруч у нелегкий час. Творити добро зовсім не важко, але в результаті люди наповняться співчуттям та добротою один до одного.

  Учні  1 класу КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР  познайомилися  з історією виникнення цього свята, основними складовими доброти, пригадали ввічливі слова, зіграли в гру «Що добре, а що погано»,  створили «Валізу добрих справ» та прийняли активну участь в екологічній акції "Годівничка для синички".Кожна людина може і повинна творити добро. Пам’ятай, що добро починається з тебе!

День Гідності та Свободи

21 листопада в  Україні  відзначається  День Гідності та Свободи. З метою  вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності у  КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа – інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР  були проведені  виховні години за спільною темою «Україна – країна нескорених!» та організовано  показ документальних фільмів про події  2004 та 2013 років.

Відзначаючи День Гідності та Свободи, учні  були сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу та гідність.

Слава Україні! Героям слава!

«Знай про Європу більше»


На виконання пункту 5 Операційного плану реалізації у 2022-2024 рр. Стратегії комунікації з питань європейської інтеграції України на період до 2026 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 09.12.2022 № 1155-р в КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа- інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР підготовлено та проведено ряд тематичних заходів.

У шкільній  бібліотеці  навчального закладу було  оформлено  тематичну експозицію «Знай про Європу більше». Класними керівниками  та вихователями були проведені тематичні  години «Ми громадяни Європи» та виховні години «Шлях України до Євросоюзу» (до Дня Гідності та Свободи).Вчителем історії та правознавства проведені  інтегровані уроки  «Україна – серце Європи». Під час уроків географії відбулася віртуальна екскурсія  «Подорожуємо Європи».

З метою поширення обізнаності учнів з питань європейської інтеграції України  відбулися брейн-ринг «Відкрий Європу»,  вікторина  «Що ти знаєш про Європу», конкурс малюнків «Європа - очима дітей». Лідери учнівського самоврядування провели патріотичний флешмоб «Країнами Європи».

Всеукраїнський  флешмоб  

"Лапка підтримки"

Щороку 30 листопада у багатьох країнах відзначається Всесвітній день домашніх тварин (World Day Pets).  Це  привід ще раз проявити любов до наших домашніх улюбленців,  адже саме в цей день відзначають їхнє свято. Його мета - нагадати людям про відповідальність за тварин, які живуть поруч з нами. Домашні тварини - не розвага, а члени сім'ї!

     Учні КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР   прийняли активну участь у фотоконкурсі  «Мій домашній улюбленець» та долучилися  до Всеукраїнського флешмобу "Лапка підтримки".

    Ми впевнені, що знайти підхід до будь-якого домашнього вихованця легко – треба просто любити його, і він відповість взаємністю!

А ще з ними просто приємно  і весело!

#happypaw #bioetika #лапкапідтримки

Всесвітній день української хустки. 

   7 грудня вже традиційно відзначається Всесвітній день української хустки. Саме українська хустка  об'єднує жіночі покоління і передається , як родинна цінність від матері до доньки для збереження українських традицій. Вона здавна вважалася оберегом та символом патріотизму, свободи та любові.

 З цієї нагоди колектив  КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа – інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР приєднуються до флешмобу «Зроби фото з українською хусткою».

  Запрошуємо усіх приєднатися до флешмобу, адже  хустка – це символ нашого народу, оберіг, який символізує любов і свободу, вірність традиціям і патріотизм.

   Нехай цей день буде наповнений радістю, взаєморозумінням та неймовірною енергією спільності. Нехай кожна хустка, яку ви носите, стане не лише елементом стилю, а й символом нашої національної гордості та єднання.

В  кожного народу є своя святиня.

А для українців  - вишита хустина

Святий символ щастя  й ніжності в серцях

Мов весна квітуча хусточка ось ця.

Різдвяна колядка

За давньою традицією різдвяне святкування починається ще ввечері напередодні Різдва. Вечір цей зветься Святим або  Свят-Вечором.

  Це один з найбільш шанованих днів для всіх християн та одне з найважливіших родинних свят, коли уся сім’я збирається за одним столом. Магія різдвяних днів нерозривно пов’язана з численними звичаями , серед яких одне з найважливіших місць займають колядки та різноманітні святкові віншування.

Вже стало традицією у нашій школі колядками прославляти Різдво Ісуса Христа. З року в рік намагаємося передавати учням звичаї нашого краю. Напередодні свята шкільне самоврядування ініціювало  флешмоб Різдвяної колядки  серед учнів  нашої школи.   Вважається, що привітання, які прозвучали в це свято, обов'язково здійсняться.

 Бажаємо, щоб  Святий Вечір приніс  у ваш дім добро, любов, щастя та надію. Нехай світле свято подарує казку і справжню віру в диво. Смачної куті та веселої коляди! Щасливого і мирного Різдва!

    Дякуємо нашим захисникам за Різдво! За коляду! За свято! Віримо, що спільна коляда принесе ПЕРЕМОГУ!

  

 День пам’яті Кіборгів 

16 січня – День пам’яті Кіборгів – незламних, безстрашних, відважних захисників Донецького аеропорту, які тримали оборону 242 дні.

«Кіборги» витримали – не витримав бетон!» - ця фраза стала символом опору усього українського народу, бо українці вже тоді, у 2014 – 2015 роках, показали свою стійкість та силу боронити своє до останнього.

З метою вшанування пам’яті захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту, в КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР були проведені тематичні бесіди та інформаційні години. Учні переглянули документальні фільми та відеоролики про українських Кіборгів, що  здійснювали оборону Донецького аеропорту, хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх полеглих героїв. Вони навічно записали свої імена в Книгу Пам’яті українського народу.

День Соборності України

22 січня відзначається важливе історичне свято – День Соборності України. Важливе тому, що воно безпосередньо пов'язане із боротьбою українців за свободу, самовизначення та єдність.

Соборність України  це нагадування українцям про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, а сила народу – в єдності людей.

З нагоди відзначення цієї дати в КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів»  ЗОР були проведені патріотичні виховні години , відбувся майстер- клас з виготовлення патріотичної листівки "Україна - соборна, незламна!" .

Учні разом з педагогами  створили  ланцюг Єдності  та  долучилися до традиційної акції «День Злуки – тримаймося за руки!

День  пам’яті жертв Голокосту 

День пам’яті героїв Крут

 З метою збереження національної пам’яті, формування патріотичних почуттів для  здобувачів освіти  КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа – інтернат І-ІІІ ступенів » ЗОР пройшли виховні заходи до Дня пам’яті жертв Голокосту "Голокост - шрам на серці людства" та Дня пам’яті героїв Крут "Крути - символ героїзму українського юнацтва". Учні долучилися до акцій «Метелики пам’яті» та «Запали свічку» в пам'ять жертвам Голокосту.

Той, хто не пам’ятає минулого – не має майбутнього. Ми маємо зробити все, щоб катастрофа не була забута, адже віра, історія, відродження ідуть поруч і створюють єдину картину життя.

Мир і злагода – це головне, що нам потрібно сьогодні. Пам’ятаючи про ці страшні трагедії, ми з надією дивимося в майбутнє і віримо в нашу державу!

День годування птахів


  Третього лютого  кожен рік ми відзначаємо  День годування птахів. 

  Зима для пернатих – це велике випробування. Коли надворі починаються холоди, пташкам доводиться нелегко. Тому вони потребують нашої допомоги.

  Учні КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР  долучилися до Всеукраїнської акції "Годівничка" під гаслом «Нагодуй пташку взимку».

  Дякуємо дітям,  які не залишилися  байдужими до долі пташиного царства. Якщо кожен із нас у зимовий час допоможе птахам: зробить годівничку, насипе небагато зерна, хлібних крихт, то цим допоможе перезимувати їм. Давайте разом турбуватися про птахів узимку! Не будьмо байдужими, оберігаймо природу!

#Пташку_нагодуй_2024

Родинні спортивні змагання

З метою залучити батьків та дітей до занять фізичною культурою та спортом, пропагувати здоровий спосіб життя, розвивати спортивний дух сім`ї, виховувати почуття взаємодопомоги та дружби, а також, щоб хоч на деякий час відірвати дітей від гаджетів у 7 класі КЗ «Матвіївська ЗОСШ – інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР було проведено родинні спортивні змагання. Адже, формування свідомої потреби до занять фізичною культурою в колі сім’ї  - це важливе завдання кожного вихователя та вчителя. Дякуємо за допомогу у проведенні заходу вчителю фізичної культури Верещак С.В. та медичному працівнику Кононенко Н.Г. 

День усіх закоханих

Любов надихає, окрилює,  дарує надію, а світ здається сповнений див. Нехай це чарівне почуття торкнеться ваших сердець та вже ніколи не полишає у парі зі щастям.

14 лютого - День усіх закоханих. А головне кохання українців - ЗСУ.

Учні КЗ "Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР вдячні захисникам і захисницям за турботу та захист. І в день усіх закоханих, в першу чергу, хочуть  поділитися коханням з тими, хто ціною свого життя береже наш спокій. Дякуємо і вітаємо зі святом!

ЧАС МИНАЄ, ПАМ'ЯТЬ ЗАЛИШАЄТЬСЯ   

     Небесна Сотня- герої незборені,

     Найкращі , найвідважніші  сини,

     Яскравим сяйвом в небі засвітились,

    Щоб інші  мріяли, любили і жили…

З метою вшанування героїзму й мужності громадян, які виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів України та її Європейського вибору, прищеплення любові до Батьківщини  в  КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа- інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР  були проведені виховні  години  "Герої не вмирають, допоки пам'ять про них жива", виставка малюнків  "Шануймо подвиг героїв Майдану". Учні  та вчителі взяли участь у Всесвітній  тихій акції «Ангели пам'яті»,  створивши ангелів із білого паперу, якими вшанували пам’ять про Героїв України.

Ми пам'ятаємо!

Герої не вмирають! Вони тримають небо над Україною!


Міжнародний день рідної мови

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Це свято відзначає  уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням. Люблячи і вивчаючи рідну мову, учні 6-го класу КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР  виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.

Щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року, у світі відзначається Міжнародний день рідної мови. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО 1999 року в Парижі.                   

Учні 5 класу Комунального закладу "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" Запорізької обласної ради, долучилися до святкування Міжнародного дня рідної мови. 

Літературна вітальня

Цього року вся Україна відзначає 153 річницю від дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач) – геніальної дочки українського народу.

З нагоди дня народження видатної українки у комунальному закладі «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної  відбувся конкурс читців-декламаторів та знавців творчості Лесі Українки «Лесині читання». Школярі ознайомилися з цікавими фактами з біографії поетеси. Юні декламатори змагалися у мистецтві читання віршів геніальної поетеси.

З повномасштабним вторгненням ворога на наші українські землі, з новою силою звучить художнє слово видатної української письменниці, перекладачки, громадської та культурної діячки: «А звемось просто українці, бо ми такими єсьмо». Саме українське слово стало матрицею творчості Лариси Петрівни  Косач, ідентифікатором українки через етнонім.

 Геніальна дочка українського народу

25 лютого — день народження Лесі Українки, славетної української письменниці, перекладачки, громадської діячки. З нагоди урочистої дати, учні 2 класу КЗ "Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР підготували низку цікавих фактів з біографії письменниці. Пишаємося тим, що наша земля стала колискою Лесі Українки! 

Всесвітній день компліменту

1 березня – це не тільки початок весни, а ще й Всесвітній день компліменту. Свято заснував Ганс Поортвліт у Нідерландах на початку 2000-х років. Ідея так сподобалося людям, що цей день  почали відзначати щорічно. Згодом до святкувань приєдналися й інші країни. Тепер День компліментів є Всесвітнім святом. Тож перший день весни - вдалий час сказати  приємні слова, адже приємні слова здатні зробити людину щасливішою. Сьогодні в КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР представники учнівського самоврядування  організували тематичну акцію  «Букет компліментів», під час якої  дарували листівки із компліментами дітям та вчителям, поширюючи позитивний і гарний настрій. А крім різнобарвних компліментів, всі учасники акції   отримали масу позитивних емоцій, незабутніх вражень та щирих посмішок.  Не забули учні  і про наших захисників: "ЗСУ- найкращі, найсильніші, найвитриваліші, непереможні!"

Даруйте один одному компліменти, наповнюйте світ навколо радістю і позитивом!


Всесвітній день цивільної оборони

01 березня відзначається Всесвітній день цивільної оборони з метою  підготовки цивільного населення до надзвичайних ситуацій техногенного, екологічного, природного та воєнного характеру.

У 2024 році під час повномасштабної війни День цивільної оборони особливо актуальний, адже від дій російської армії часто страждає мирне населення. Тому у цей день у КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР було проведено ряд виховних заходів, під час яких вивчались правила поведінки в надзвичайних ситуаціях у воєнний час, надзвичайних ситуацій техногенного, екологічного та природного характеру.

Діти переглядали навчальні мультфільми, відеоматеріали, присвячені питанням HC («Уроки тітоньки Сови»), навчальні відеоролики, у яких один із найвідоміших українських песиків – Патрон – розповідає дітям, як уберегтися від надзвичайних ситуацій; грали в ігри «Свої-чужі», «Тривога», «Скринька безпеки» та ін.

Діяльність з питань захисту від наслідків надзвичайних ситуацій є відповідальною та надважливою місією і найважливіше завдання педагогів і батьків у воєнний час – навчити дитину уникати небезпечної ситуації та вміти правильно поводитись у випадку її виникнення.

"Ми з Кобзаревого роду"

Цьогоріч 9 березня Україна відзначає   210-ту річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, українського поета, прозаїка, драматурга, художника, політичного і громадського діяча.                                                     

 З нагоди цієї дати у комунальному закладі "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" Запорізької обласної ради пройшли Шевченківські читання "Ми з Кобзаревого роду".  Учні з великим задоволенням декламували твори Тараса Григоровича. А на завершення заходу діти взяли участь у пізнавально-розважальній грі "Хто я?", під час якої закріпили свої знання про славетного Кобзаря. 

Літературна вітальна

9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм.

Тарас Шевченко був глибоко нещасним в особистому житті. Мало кому в коханні так не щастило, як йому. Маючи унікальні таланти, гострий розум, товариську вдачу, привабливу зовнішність, він, здавалось би, був приречений на успіх у жінок. Натура творча і вразлива,Кобзар часто закохувався. І в нього закохувалися. Та особисте життя у великого українця так і не склалося. Не судилося Тарасові Шевченку продовжити свій родовід у наступних поколіннях. Не вдалося йому одружитися - сльозами-водою розлилося святеє диво. Пекуча мрія кобзаря про дружину, дітей,про родинне щастя залишилося маревом, яке весь час манило-кликало й зникло в каламутному вирі життя. Але ми погрішили б проти істини,якби сказали,що Шевченко не зазнав радості кохання. Кохав він, кохали його… Усе це було…

В " Літературній вітальні " КЗ" Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів " ЗОР звучала інтимна лірика митця у виконанні  Матренінської Вікторії.

Вчитель: Філіпенко Е.М.

Ліна Костенко

«Віддай людині крихітку себе.

За це душа наповнюється світлом».

Ліна Костенко

19 березня 2024 р. виповнилось 94 роки від дня народження видатної української письменниці, лауреатки Шевченківської премії Ліни Василівни Костенко.

Вже понад два роки поспіль ми щодня виборюємо нашу свободу та відстоюємо свою незалежність. І сьогодні пророчі вірші Ліни Костенко, як ніколи, надихають на невпинну боротьбу. «Ми не маємо права на поразку», — нагадує нам поетеса і стверджує «Бо хто за що, а ми за незалежність».

Колектив комунального закладу «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради щиро вітає шановну Ліну Василівну!

Многая Літа під мирним українським небом! Віримо, що рідна серцю кожного українця поетеса, наш Голос і наша Совість – Ліна Костенко, напише ще не один пронизливий вірш про нашу нескорену та непереможну Україну!

День українського добровольця

14 березня в Україні відбувається вшанування добровольців – людей, які не були військовими за професією, але в критичний для держави момент добровільно «поставили на паузу» своє попереднє життя й узяли до рук зброю, щоб захистити країну.

З метою виховувати патріотизм та гідність, формувати розуміння єдності та цілісності України, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині своєю працею, розвивати бажання стати гідними громадянами України у комунальному закладі «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтерант І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради пройшли виховні заходи на тему «Сила нескорених. День українського добровольця».

Український доброволець - взірець патріотизму!

Всесвітній  день  водних ресурсів

22 березня -  Всесвітній день води. 

  Вода - це одне з найбільших багатств, вічна цінність, до якої ми повинні відноситись з повагою, не завдаючи їй шкоди. Подарувавши людям воду, природа дала їм до рук величезне багатство.  До Всесвітнього дня водних ресурсів в  КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів " ЗОР пройшли заходи, спрямовані на виховання бережливого ставлення до води та економного її використання. Проведений конкурс малюнків «Вода – джерело життя». Цей день нагадує всім, що вода - найбільший скарб людства, який потрібно берегти! Давайте разом збережемо нашу планету блакитною — з усіма її океанами, морями, річками, озерами та джерелами! Лише таким чином ми забезпечимо чисте, здорове, квітуче і натхненне майбутнє, бо де є чиста вода, там є життя!