Новини і заходи

2022-2023 н.р.

Учні нашої школи взяли участь у Національному читацькому марафоні «Діти України читають», що був приурочений до Всеукраїнського тижня дитячого читання – 2023.

   “Змагаймось за нове життя!”

  Здобувачі  освіти 4 класу КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа – інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР прийняли участь у Міжнародному конкурсі “Змагаймось за нове життя!”, присвяченому Лесі Українці.

     Савостіна Марія, Курбатова Валерія, Шашкова Анастасія, Матющенко Даніїл  не тільки показали свій талант, а й поділилися частинкою своєї душі, вклавши в декламування творів відомої поетеси та малюючи малюнки до її творів. Юні оратори та художники нагороджені сертифікатами.

Вітаємо перможців конкурсу 

"Запорізькі викрутаси"

Вітаємо вихованців КЗ"Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтетрнат І-ІІІ ступенів"ЗОР, які здобули перемогу в обласному фестивалі - конкурсі дитячої хореографії "Запорізькі викрутаси": 

І місце - Будагов Камал учень 4 класу

( керівник Земляна Л.А.);

ІІ місце - колектив "Стефанія"   

(керівник Філіпенко Е.М.);

ІІ місце - колектив "Грація"

( керівник Міщенко С.В.).

Бажаємо  наснаги, творчих злетів у майбутньому та перемог!


РАДІОДИКТАНТ 

«СПІЛЬНО ДО БЕЗПЕКИ»

  У Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки понад 40 тис. дітей долучилися до радіодиктанту з мінної безпеки, який транслювали на Українському радіо. Диктував улюбленець популярного мультфільму Пес Патрон, якого озвучив актор Михайло Карпань.

 Учні КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" Запорізької обласної ради слухали та записували поради, які можуть урятувати життя, правила мінної безпеки.

  «Розуміння мінної безпеки стало вкрай важливим знанням для українських дітей, адже через війну Україна стала однією з найбільш замінованих країн. Щоб зменшити ризик поранення чи навіть смерті, ЮНІСЕФ ще з 2014 року навчає українських дітей правил мінної безпеки. Ми також ділимося практичними порадами з їхніми батьками та вчителями, аби підвищити і їхню обізнаність», — сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

  Матеріали ЮНІСЕФ з безпечної поведінки для дітей різного віку та посібники із проведення уроків з мінної безпеки для вчителів можна завантажити на сайті «Все про мінну безпеку», який ЮНІСЕФ запустив спільно з МОН, ДСНС та МВС України на початку цього року. Презентовано практичний порадник із подолання професійних складнощів під час війни для освітян.

#СпільноДиктант #ПесПатрон

Всеукраїнська акція 

«День юного натураліста»

Вітаємо учнів 4 класу  КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР  та їх керівника Земляну Л.А. з перемогою в обласному етапі  Всеукраїнської акції  «День юного натураліста». Від щирого серця бажаємо завжди бути самими яскравими. Успіхів, удачі, безперечних перемог і впевненості в собі! 

Всесвітній день здоров'я

   Щороку 7 квітня люди в усьому світі відзначають День здоров'я. Головна мета – звернути увагу суспільства на важливість здорового способу життя та вчасної профілактики захворювань. Учні КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів " ЗОР долучилися до флешмобу  «Здоровим бути модно!», адже бути здоровою людиною - це означає бути щасливою людиною. Протягом дня у школі проходили спортивні змагання, естафети, спортивні конкурси для учнів 1-4 класів.  Здоров’я – це не лише спорт, а й правильне харчування, позитивні емоції, життєва енергія, натхнення та задоволення від насиченого подіями життя. Не забувайте про це, посміхайтесь та будьте здоровими!

Конкурс  юних фотоаматорів «Моя країна – Україно!»

Вітаємо учнів  КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа – інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР та їх керівників з перемогою в  обласному етапі  Всеукраїнського  конкурсу  юних фотоаматорів «Моя країна – Україно!»

І місце – Сергієнко Дар’я

(керівник Філіпенко Е.М.),

ІІ місце -  Гридчина Анна

(керівник Міщенко С.В.),

ІІІ місце – Земляна Катерина

(керівник Бойко Л.А.).

Бажаємо переможцям та їх керівникам подальших успіхів та перемог!


Вітаємо з перемогою!

Вітаємо Комунальний заклад «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради з перемогою у конкурсі 10 найактивніших шкіл та садочків України під час міжнародної кампанії з підвищення фінансової обізнаності дітей та молоді “Всесвітній тиждень грошей” (Global Money Week 2023)!

За умовами конкурсу переможець отримує:

• кубок переможця;

• сертифікат на купівлю книжок та ігор з фінансової грамотності для навчального закладу на суму 7 тисяч гривень.

Це плідна праця всього педагогічного колективу! Нехай кожен робочий день і далі буде плідним і приносить радість від виконаної роботи!

@NationalBankOfUkraine

@talan.nbu


Міжрегіональний фестиваль ораторського мистецтва "Заговори, щоб я тебе побачив"

Завершено Міжрегіональний фестиваль ораторського мистецтва "Заговори, щоб я тебе побачив", який проводився в онлайн-форматі.

В обласному етапі Фестивалю взяли участь здобувачі освіти КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР за такими номінаціями:

• "Мова – жива схованка людського духу" – діти дошкільного віку та учні початкових класів.

• "Слово є вчинок" – учні 9-11 класів.

Вітаємо лауреатів та учасників фестивалю, їх керівників:

- лауреат І ступеня – Ель-Шейх Абдо Мирослава (Корніленко Н.А.);

- лауреат ІІ ступеня – Демиденко Кіра (Балута С.В.);

- лауреат ІІІ ступеня – Філенко Софія (Філенко М.Г.);

- лауреат ІІІ ступеня – Кочеткова Маргарита (Жифарська Н.Є.);

- лауреат ІІІ ступеня – Сергієнко Дар'я (Тарасенко І.В.);

- лауреати – Курбатова Валерія, Савостіна Марія, Шашкова Аріна (Сініцина В.С.);

- учасниця – Ждан Вікторія (Леоненко Л.А.);

- учасники – Васюнін Іван та Курбатова Марія (Братковська М.М.)

Бажаємо подальших творчих успіхів та звершень!

Тиждень дорожнього руху

  З 15.05.2023 по 21.05.202023 року в комунальному закладі «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради проходив Тиждень дорожнього руху. Під час якого змістовно пройшли позакласні виховні заходи, а саме: година спілкування «Правила дорожнього руху», урок безпеки «Безпека на дорозі – безпека життя», конкурс малюнків на асфальті «Правила дорожнього руху знай — життя та здоров’я зберігай», тренінг «Катання на скейтборді. Правила виконання трюків», тематична виставка літератури «Твій друг — безпечний рух», вуличний марафон «Дорожні знаки та їх значення».

  Під час проведення вищезгаданих заходів діти повторили, узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, продовжили розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення, мову, пам’ять, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків.


День вишиванки

А українська вишиванка — диво,

У ній народу код, його душі.

І кожному в ній зручно і красиво,

Вдягнути ж вишиванку поспіши.

  Колектив КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР долучився  до флешмобу "Одягни вишиванку, Україно моя!", щоб нагадати світу про красу української культури! Нехай День вишиванки об'єднає всіх  українців, а візерунки-символи на вишитій сорочці  наближають нашу  Перемогу!

БЕРЕЖІМО ТРАДИЦІЇ !

УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ !


Вітаємо з перемогою!

   З нагоди Святкування Дня Європи Управлінням зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Запорізької облдержадміністрації та Представництвом ЄС в Україні був проведений конкурс малюнків на тему «Допомога країн ЄС у боротьбі з російською агресією». В конкурсі прийняла участь учениця 6 класу КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР Сурело Вікторія (наставник Новосьолова С.І.). Робота Вікторії отримала особливу відзнаку та була нагороджена пам'ятними призами.

  Бажаємо Вікторії підкорення нових вершин, наполегливості, працьовитості і головне віри в себе, не дивлячись ні на що.

Висловлюємо щиру вдячність #EUDelegationUkraine Представництву ЄС за подарунки.

 

Прощання з 1 класом

Як швидко пролітають дні... Здається, ще вчора було 1 вересня, а навчальний рік вже завершується.

Так весело сьогодні учні КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР ділились своїми емоціями на святі "Прощання з 1 класом".

Хоч цілий світ ти обійдеш, такого класу не знайдеш!!!

Всеукраїнський  проєкті "Мішечок"

Вихованці КЗ "Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступнів" ЗОР прийняли активну участь у Всеукраїнському проєкті "Мішечок".

Діти разом зі своїми рідними пошили 123 мішечки. Все більше людей відмовляються від пластикових пакетів на користь еко-торбинок, так і наші вихованці зробили свій вагомий внесок у зменшенні шкоди для довкілля. Діти із великим задоволення виготовляли свої еко-мішечки і тепер використовують їх у повсякденному житті.

#мішечокSRW

Вітаємо всіх зі Святом Останнього дзвоника!

Останній дзвоник - 2023. Такий довгоочікуваний, але такий незвичний. Тихе шкільне подвір'я, порожні коридори, кабінети, спортивний зал... Ще так діти ніколи не просилися до школи, а вчителі не мріяли опинитися на роботі в класі разом зі своїми учнями. Війна в Україні змусила нас привчитися до нових реалій, забравши найцінніше в нашому житті - живе спілкування, зустрічі, прогулянки. Але разом ми змогли подолати всі труднощі і перешкоди, пройти цей шлях і досягти високих результатів. Протягом 2022-2023 навчального року учні приймали участь в багатьох Всеукраїнських, обласних, районних та шкільних олімпіадах, конкурсах, проєктах та займали призові місця. Пишаємося вами, наші талановиті розумнички!!!

Дякуємо педагогам за їхню віддану працю, за те душевне тепло, яким вони щедро діляться з учнями, підтримують їх та навчають. Зичимо всім невичерпної енергії, задоволення від праці і, звичайно, миру!

Всім школярам бажаємо гарного відпочинку та яскравих вражень, а випускникам – впевненості у власних силах та наполегливості у досягненні мети! А поки, нехай настане мирне, щасливе літо!

Ми впевнені, що війна мине, ми обов'язково переможемо, знову повернемося до своїх друзів, до школи.

Вітаємо всіх зі Святом Останнього дзвоника!

До зустрічі першого вересня!