2023-2024 н.р.

День Знань!

  "День знань" завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

   Педагоги та вихованці групи "Казочка" КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР вітають всіх зі святом і бажають на цьому шляху підкорити нові вершини, та досягти омріяної мети. Переконані, ваші здібності та наполегливість стануть запорукою визначних успіхів.

Група "Бджілка" КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР вітає всіх діток з Днем знань!

 Нехай цей рік почнеться вдало і проходить успішно, нехай кожен день знаменується, навіть і маленькою, але перемогою, нехай отримані знання і навички відкривають перед вами нові двері до мрій, інтересів і рекордів!Мирного неба 

Перше Вересня – хвилююче свято, яке нагадує кожному з нас про важливість знань, роль освіти у житті людини і суспільства. Цей день завжди особливо зворушливий, адже саме з цього дня починається незвіданий, цікавий і водночас нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

   І саме у цей день хочемо привітати наших маленьких дошкільнят КЗ«Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат |-||| ступенів» ЗОР та їх батьків, з початком нової дивовижної подорожі у країну під назвою «Дитячий садок»

Вітаємо з Днем вихователя!

 Вітаємо з Днем вихователя всіх дошкільних працівників! Від душі бажаємо здоров’я і миру, достатку і радості. Нехай кожен день дає можливість відчувати себе щасливою людиною, нехай пустотливі діти дарують яскраві посмішки та веселі мрії, нехай робота завжди залишається улюбленим заняттям, нехай життя завжди буде сповнене чудес і натхнення! 

Вітаємо!

Педагоги та діти дошкільних груп КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат I-III ступенів" ЗОР, висловлюють найщиріші привітання з днем вчителя! Бажають нових звершень, значних досягнень та великих успіхів! Хай усі ваші старання та зусилля роблять наш чудовий світ ще прекраснішим! Міцного вам здоров’я, величезного терпіння, радості та внутрішньої гармонії, поваги та щирої вдячності від учнів та батьків! 

День захисників і захисниць

1 жовтня Україна відзначає головні свята для держави – це День захисників і захисниць України та День українського козацтва. У молодшій групі "Сонечко" КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР були проведені тематичні заняття, упродовж яких дітки занурилися в історію Українського Козацтва, історію нашої Держави. Дітлахи дізналися про традиції та звитяги Українського Народу, про наших мужніх, незламних Воїнів від часів козацтва до сьогодення, які відстоювали та сьогодні, ціною власного життя, виборюють майбутнє України. 

1 жовтня, українці вперше відзначають День захисників і захисниць. Також у цей день святкують Покрову Пресвятої Богородиці та День українського козацтва. З цієї нагоди у групі "Казочка" КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР були проведені заняття. Малята дізналися про традиції українського козацтва та зробили своїми руками оберіг для наших воїнів. 

У групі "Бджілка" КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР пройшли тематичні заняття до Дня Захисника і Захисниці України та до Дня Козацтва. Дякуємо воїнам України, нашим захисникам!!! Вони мужньо боронять нас від ворога. Хай ні на мить не бракує вам сили та відваги! Хай мужності буде бездонна криниця! І хай ніколи не збиваються приціли! Низький вам уклін і велика подяка 

«Увага! Діти на дорозі»

У молодшій групі "Сонечко" з метою залучення дітей до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, безпечної поведінки на дорогах, у громадському транспорті та посиленням профілактики дорожньо-транспортного травматизму для дітей були проведені заходи у рамках Місячника безпеки дорожнього руху. Діти ознайомилися зі знаками, розміткою на дорогах, розглядали ситуації, які можуть виникнути на дорогах і тротуарах, вивчали правила дорожнього руху, засвоїли необхідність суворо дотримуватися встановлених правил поведінки на дорозі.Також грали в дидактичні ігри на закріплення вивченого матеріалу, із задоволенням малювали та ліпили. 

З 1 по 30 вересня 2023 року в Україні традиційно пройшов місячник безпеки дорожнього руху «Увага! Діти на дорозі». Вихованці групи "Казочка" ознайомились із елементарними правилами дорожного руху, сигналами світлофора, дорожніми знаками. Заходи сприяли розвитку обережності й обачності при переході проїжджої частини. Дуже цікавим для дітей стало виготовлення світлофору. Завжди пам'ятайте, ваша безпека - у ваших руках! Якщо ти знаєш правила дорожнього руху і дотримуєшся їх - ти захищений. 

Щорічно восени в КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР проводиться місячник «Увага! Діти на дорозі!». Вихованці групи "Бджілка" ознайомились із елементарними правилами дорожного руху, сигналами світлофора, дорожніми знаками. Заходи сприяли розвитку обережності й обачності при переході проїжджої частини.

Головною метою місячника є збереження життя і здоров’я дітей на дорогах.



День захисту тварин 

Щорічно 4 жовтня в усьому світі відзначається важливе екологічне свято - День захисту тварин. У цей день проводяться інформаційні заходи та акції, які привертають увагу до проблеми вимирання тварин від дій людини.

Під час війни це питання особливо болісне, адже наші менші брати теж потерпають від бойових дій.

Із цієї нагоди група "Казочка" КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР провели тематичне заняття: малята розгадували загадки про тварин, дізналися про них цікаві факти та пройшли цікаву вікторину.


Щороку 4 жовтня весь світ відзначає Всесвітній день захисту тварин. Товариства захисту тварин організовують різні заходи та акції по всьому світу до цього дня, щоб звернути увагу людей на актуальні проблеми тваринного світу і навколишнього середовища. Важливо, що такі дії спрямовані не тільки стосовно диких тварин, а й домашніх, адже навіть у наші дні випадки жорстокого поводження з ними досить поширені. Діти дошкільних груп КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР теж долучилися до Всесвітнього дня захисту тварин та зробили фото зі своїми пухнастими улюбленцями.

Пам’ятайте, що всім братам нашим меншим потрібна турбота, ласка і ваша любов.

Всесвітній тиждень космосу 

От і закінчується сьогодні Всесвітній тиждень космосу. Протягом тижня діти групи «Казочка» КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР взяли участь у різноманітних заходах: інтегровані заняття «Подорож до космосу», «Космічні привітання», на яких малювали, ліпили космічну ракету, уявляли та зображували вид нашої планети з космосу; бесіди “Космос: близький чи далекий?”. Дітлахи дізналися про виникнення цього свята, здійснили віртуальну подорож до Сонячної системи та малювали космос. Вихованці поринули в атмосферу Космосу відзначили цікаву подію - Всесвітній тиждень Космосу 

У молодшій групі "Сонечко" КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР пройшов тиждень космонавтики. Діти на заняттях мандрували космічними просторами, побачили, як виглядає планета Земля, сонячна система, хто першими побував у космосі. Також із захопленням грали в дидактичні ігри, ліпили космічні ракети та малювали загадковий космос. Малюки отримали величезне задоволення від перевтілення на дослідників космічного простору та пізнання нового! 

Всесвітній день хліба 

Як тепло пахне хліб!

Любов’ю трударів,

І радістю земною,

І сонцем, що всміхалося весною,

І щастям наших неповторних діб.

Духмяно пахне хліб. (П. Воронько)

Поважати працю пекаря, бережливо ставитись до хліба дітей вчать змалечку, використовуючи різні форми роботи. У дошкільній групі «Казочка» комунального закладу «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР були проведені з дітьми заняття "Від зернини до хлібини", "Звідки прийшов хліб ?". Діти переконалися, що хліб – найцінніший продукт харчування, а для його одержання потрібно докласти багато зусиль.

Хліб один з найпопулярніших продуктів у світі, без якого не обходиться жоден день нашого життя. Тому не дивно, що у нього є і своє свято - Всесвітній день хліба, яке відзначається щорічно 16 жовтня. Діти групи " Бджілка" КЗ "Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР також долучилися до цього свята. Були проведені тематичні заняття під час яких діти ознайомилися з тим, що хліб - це цінний продукт харчування, святиня народу . Ознайомилися з українськими народними звичаями та традиціями. 

День гарбуза 

Гарбуз – це символ урожаю, сонця, доброї енергії і життя.

Напередодні Дня гарбуза у старшій групі "Казочка" дошкільних груп КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР пройшов тематичний день, присвячений Гарбузу.

Діти прослухали пізнавальну інформацію про користь цього овоча. Розфарбовували, зробили з веселими гарбузиками-карапузиками аплікації. Виконували веселі руханки. А закінчився День гарбуза фотосесією

День української писемності та мови 

Ми – українці. Живемо у вільній незалежній державі – Україні. Незважаючи на безліч заборон минулих років, наша мова вистояла та зміцніла! А мова в нас гарна і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу. Цього року вперше День української писемності та мови відзначатиметься 27 жовтня. Діти дошкільної групи "Сонечко" теж долучилися до свята. На заняттях дізнавалися нове та цікаве про українську мову, її походження, красу та мелодійність, малювали та виготовляли символіку нашої країни.

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається рідною та зрозумілою на все життя.

27 жовтня - День української писемності та мови. У групі "Бджілка" пройшли тематичні заняття.

Незважаючи на повітряні тривоги, розквітає українська мова! Мова - найдорожче добро, найбільша цінність волелюбного українського народу, духовний скарб нації.

Бажаємо всім оберігати, шанувати, плекати, розвивати українську мову. Хай вона буде вічним оберегом для нас та звеличує Україну!




День бабусь та дідусів 

Вихованці групи «Казочка» комунального закладу «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради вітають усіх бабусь та дідусів із таким чудовим святом, бажають їм здоров'я, довголіття та всіх благ! Нехай душі сповнюються теплом і світлом, а серця – любов'ю та радістю.

Дякуємо за вашу турботу, ласку і терпіння, за ту мудрість, яку ви передаєте своїм дітям та онукам

Всесвітній день синички!

У наших предків існувало повір'я, що саме 

12 листопада зимуючі птахи прилітають у міста і села. У цей день дорослі лагодили старі пташині годівниці і вішали нові, а діти годували птахів.

У давнину люди вірили, що синички приносять у дім щастя, тому цих яскравих пташок намагалися заманити, розміщуючи поряд із будинками годівниці, а на дерева розвішували мотузочки з шматочками сала.

У цей день КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР з малятами групи "Казочка" були проведені виховні заходи:

- бесіди "Птичка синичка - птичка невеличка", "Синичка маленька, синичка гарненька", «Яка синичка?»;

- заняття з аплікації "Синички";

- заняття з малювання  "Синичка-невеличка".


Всесвітній день доброти. 

Щорічно в Україні, 13 листопада відзначають День доброти.

Унікальне свято, яке допомагає людям проявити тепло і турботу про ближніх своїх. Всесвітній день доброти насамперед потрібен для того, щоб нагадати про людяність, про чуйність і взаємодопомогу.

Тому з нагоди свята в групі "Казочка" пройшли заняття, які допомогли познайомити дітей із цим святом. У цей день від душі бажаємо ніколи не втрачати віри в усе хороше, завжди боротися за справедливість і милосердя, допомагати доброті правити над злом. Подаруйте добро усім, хто його потребує в першу чергу.

Старайтесь робити добро день і ніч, і у кожну хвилину, Щоб серденько, як сонце цвіло, Це хорошою робить людину!

13 листопада  у багатьох країнах світу відзначається щорічний Всесвітній день доброти. Доброта - це ласкаве, співчутливе, турботливе ставлення до інших. Люди, які щодня роблять добрі справи, краще почуваються і відчувають своє життя гармонійним, а значить менше хворіють і довго живуть. Не тільки цей день має надихати людей на добрі вчинки і сприяти за їх допомогою поліпшенню життя в світі. Група "Сонечко" долучилась до свята! У молодшій групі пройшли  заняття, на яких дітки дізнались що таке добро? Яка це добра людина, гарні вчинки. Також вихованці переглядали тематичні мультфільми, а на занятті з малювання створили власну квітку "доброти". Закликаємо кожного до творення добра! 

Всесвітній день доброти - міжнародний день, який відзначається щорічно 13 листопада.

День доброти - чудова можливість знайти час на хороші вчинки для людей та тварин. Добро врятує світ та з'єднає народи, тому що воно закладене в людській природі, саме тому робити гарні вчинки може кожен.

Нехай Всесвітній День доброти подарує щире добро для кожного з нас! Нехай цей день дасть зрозуміти кожному, що віддаючи

щось хороше і добре, отримуєш у два рази більше! Група "Бджілка" 

 вітає з Днем доброти!

Свято ОСЕНІ

Осінь - багата, щедра, різнобарвна пора року, якою не можна не захоплюватися. Свято осені в дитячому садку — це завжди феєрична, сповнена яскравих барв, дивовижна подія. У молодшій групі "Сонечко" пройшло свято Осені. Ігри, запальні танці та веселі дитячі пісеньки про осінь роблять чарівне дійство незабутнім для його маленьких талановитих акторів. Восени природа щедра на матеріали для виробів, тому дітки із захопленням виготовляли осінні композиції та поробки. 

На порозі останній місяць осені. Хочеться запам’ятати  ці чудові осінні дні, підвести підсумки, зібрати урожай своїх плодів. 

Так, у нашому садочку всі із задоволенням зустрічали  чарівницю - Осінь.

Вихованці КЗ  "Матвіївська ЗОСШ-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР групи "Бджілка" розповідали вірші про осінь, чаклували з осіннім листям, подорожували стежинами парку та захоплювалися його красою.

Чарівниця наша Осінь

В неї золоте волосся,

Дивна сукня кольорова

Щира усмішка чудова.


Осінь - прекрасна золота пора року. Осінь - це час, коли природа розквітає в найчарівніших барвах, коли земля дає щедрий врожай і дарує нам найкращі смаки. Традиційно в жовтні в групі "Казочка" КЗ "Матвіївська загальносвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР проводиться свято Осені.  Вихованці - справжні маленькі артисти. Вони створили неймовірну атмосферу, подарували безліч позитивних емоцій, гарний настрій, який відчувався в запальному  таночку  дощика 

БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ “СМІЛИВА ГРИВНЯ” ЗАВЕРШЕНА!

Дошкільні групи КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР мали чудову можливість підтримати наших військових, які відважно стоять на захисті України!

Спільними зусиллями вдалося зібрати кошти, які були перераховані на рахунок НБУ, а звідти вони підуть на потреби ЗСУ.

Дякуємо всім учасникам!

Віримо, наші монети ще на один крок наблизять нашу ПЕРЕМОГУ…

РАЗОМ МИ ЗДАТНІ ТВОРИТИ ДИВА!

Всесвітній день домашніх тварин

30 листопада - Всесвітній день домашніх тварин, який присвячується всім одомашненим людиною тваринам, щоб ще раз нагадати всьому людству про відповідальність за «братів наших менших». Вихованці дошкільних груп КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР долучились до цього свята. Були проведені тематичні заняття, на яких дітки малювали та ліпили домашніх улюбленців, а також показали своїх пухнастиків.

Щороку 30 листопада у багатьох країнах відзначається Всесвітній день тварин (World Day Pets). Ідея про заснування цього свята була озвучена на Міжнародному конгресі прибічників руху в захист природи, що проходив у Флоренції (Італія) в 1931 році. Тоді різні екологічні організації та природоохоронні товариства заявили про готовність організовувати різноманітні масові заходи, спрямовані на виховання у людей почуття відповідальності за все живе на планеті, у тому числі і за домашніх тварин. Із тих пір свято проводиться щорічно.

День Збройних Сил України

Вихованці дошкільних  груп  КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР вітають з  Днем Збройних Сил України усіх, хто нині захищає нашу країну та бажають від душі впевнено стояти на сторожі безпеки та мирного спокою держави, захищати свій народ, ніколи не переставати виховувати у собі силу волі та мужності, виявляти у будь-якій справі відвагу та свій героїзм.

Ви - Сила, Міць і Незламність всієї країни.

Ми віримо у перемогу!!! СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ЗСУ!!!


День української хустки

Вихованці дошкільних груп КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР долучилися до святкування Всесвітнього дня української хустки. Неймовірно красиві, різнобарвні хустини уквітчали сьогодні наш заклад. Відроджуймо, поважаймо, пропагуймо українські традиції - генетичний скарб нашого народу!

На ній і гроно, і пелюстка,

І небо райдуги на ній …

Мов берегиня вроди хустка

Й традицій цілих поколінь...

День Святого Миколая

Зима дуже багата на свята, і відкриває календар одне із найулюбленіших свят для малюків – День Святого Миколая. Святий Миколай першим приходить до нас – зі святом милосердя та добра. Як же приємно дарувати подарунки, турбуватися про всіх, кого любиш. Діти шалено люблять зимові свята. Вони з нетерпінням чекають на них, щоб зануритися в атмосферу чарівності, радості і веселощів. Кожна дитина сподівається на маленьке диво. Але не тільки малеча радіє цьому святу – кожен із нас вірить у здійснення заповітної мрії, котра під силу лише Святому Миколаю. Діти дошкільних груп КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР підготували до Святого Миколая багато щирих та мелодійних віршиків. За заняттях дізналися історію походження цього свята, а також малюки виготовили неперевершені тематичні поробки. 

Малюки завжди з нетерпінням очікують на Свято Святого Миколая. Адже саме в цей час на кришталевих санях їде до нас із неба Святий Миколай. Він не оминає жодної хатини, де живе дитина. Слухняним дітям він кладе під подушку солодощі, яблука, книжки, а нечемним, щоб нагадати як треба поводитися, – навіть різки. Для багатьох людей дуже важливо вірити в дива, бо це дарує надію. Це свято – прекрасний привід впустити в свій будинок казку і насолоджуватися нею разом з дітьми, а вони вміють це робити краще за всіх.

Така казка завітала і до нашого закладу КЗ «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» ЗОР. Вихованці дитячого садочка з великим хвилюванням очікували на свято Миколая. І ось настав цей довгожданий момент. Вони із задоволенням переглянули святкову лялькову виставу, також розповідали вірші, танцювали з Миколаєм та грали.

Результатом такого заходу став веселий сміх, радісні дитячі очі, атмосфера доброти і любові.

ВІТАЄМО!

Завершилась всеукраїнська дистанційна ОЛІМПІАДА ДЛЯ ДОШКІЛЬНЯТ «Вдалий старт — 2023»

Діти групи "Казочка"  комунального закладу "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР виконали завдання з таких предметів:

- математика та логіка;

- навчання грамоти;

Після проходження діти отримали або грамоти і сертифікати.

А також батьки отримали подяки.

Новорічне свято

Новорічний ранок у кожному дитячому садку - чарівне свято, на яке з нетерпінням чекають діти й дорослі, бо знову починають вірити у казку, сподіватися на щасливі зміни і, затамувавши подих, загадувати бажання.

У дошкільних  групах  КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат 

І-ІІІ ступенів" ЗОР відбулися  новорічні свята.

Казкові герої захопили усіх гостей в дивовижний світ казки веселими хороводами та піснями. Цікавий сценарій, музичний супровід, чарівні герої та солодкі подарунки створили святкову атмосферу, подарували новорічний настрій та залишили чудові враження для усіх гостей свята.

День  затвердження Державного Прапора України

КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР у  дошкільних групах були проведені тематичні заняття до Дня затвердження Державного Прапора України. 28 січня в Україні вшановують один з трьох ключових державних символів – синьо-жовтий стяг. Символ нашої української ідентичності. Символ боротьби за волю. Відтоді український прапор піднімали над Еверестом. Він майорів в Антарктиді. Літав у космос. Піднімався на п’єдестал разом з олімпійськими чемпіонами, починаючи з 1996 року. Сьогодні прапор – з нашими військовими на їхніх плечових шевронах, у рюкзаках та на позиціях. Він майорить над вільними і звільненими містами України. 

День пазла

Щорічно 29 січня відзначають День пазла або головоломки. Це надзвичайно захопливе та корисне заняття для дорослих і дітей.Складання пазлів та головоломок - одне з улюблених дитячих захоплень. Вони допомагають заспокоїтися, покращити настрій, сприяють розвитку мозку та творчого підходу до справи, поліпшують пам'ять, зосередженість і концентрацію. Тому сьогодні  вихованці групи "Казочка" комунального закладу "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат 

І-ІІІ ступенів" ЗОР з ентузіазмом поринули у світ пазлів і головоломок. 

"ДЕНЬ ГОДУВАННЯ ПТАХІВ"

Це свято має привернути увагу до пернатих, яким потрібна допомога наприкінці зими, коли їхні запаси корму закінчуються.

Підгодівля пташок узимку - найкращий спосіб одночасно спостерігати цікавих пернатих сусідів та допомогти їм у скрутний період.

І навіть найскромніша годівничка може стати у нагоді.

Діти групи "Казочка" комунального закладу "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР  разом із вихователями  приготували смаколики

нашим пернатим друзям . Ну і звісно - прогулянка на свіжому повітрі - запорука міцного здоров'я

3D-друк з кожним днем набирає популярності.

Тільки уявіть, як захоплююче, цікаво і навіть корисно малювати в тривимірному просторі.

Перевага 3D-ручки полягає в тому, що вона має величезний вплив на сприйняття, мислення, увагу та уяву дитини. Вихованці групи "Казочка" комунального закладу "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР також долучились до  творчого малювання. Заняття перетворилось на справжнє диво, тому кожен із дітей відчув себе чарівником, створюючи об'ємні предмети. Діти полюбляють спостерігати за сніжинками, за снігопадом! Особливо цікавий неповторний танок сніжинок. Тому й вироби у дітей вийшли зимовими! Під час роботи діти проявили творчі ідеї та креативність. Протягом заняття панувала атмосфера позитивного настрою!

Стрітення

Стрітення в нашому краї, як і по всій Україні, — не лише церковне свято, а й традиція кожного із нас. У цей день, за народним повір'ям, зима зустрічається з весною. 

Сьогодні в групі "Казочка"  КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР пройшли тематичні заняття на тему "Стрітення". Під час яких вихованці ознайомилися із традиціями і обрядами свята, відгадували загадки, вивчали прикмети та прислів’я, пов’язані зі святом, грали у дидактичну гру “Зимові і весняні слова”. Заняття були дуже цікавими, насиченими і пізнавальними. Діти із задоволенням провели час.

З Днем Валентина, "Мій друг- військовий ЗСУ"

   З нагоди Дня святого Валентина діти КЗ"Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР, група "Казочка" у першу чергу привітали найкращих, найхоробріших, у світі чоловіків- військових ЗСУ. Ви- наше серце, наше натхнення, наша гордість, наші захисники,

Вітаємо із Днем Валентина, наші рідні воїни, герої ЗСУ. Ви з першого знайомства заполонили мільйони сердець людей по всій планеті.

Ви тримаєте фронт, аби ми були  живі, а ми тримаємо Вас нашими крильми та молитвами. Любі герої ЗСУлюбимо Вас безмежно! Наша любов буде захищати  вас і вдень, і вночі. Ви - наше повітря, наша муза, наше натхнення. Будьте щасливі! Бережіть себе!

 День Єднання

Нове державне свято в Україні – День єднання, яке відзначають сьогодні, 16 лютого. У цей день хочемо показати всьому світу нашу єдність! Вихованці молодшої групи "Сонечко" комунального закладу «Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької обласної ради також долучились до свята. З дітьми були проведені тематичні заняття, на яких з ними створювали поробки, малювали. Малеча дізналась історію виникнення свята, грала в дидактичні ігри. Метою занять стало виховання патріотичних почуттів до своєї країни, шанобливе ставлення до державних та народних символів. Також дітки взяли участь у челенджі #Долоньки_миру.

У непростий для нашої країни час ми мусимо підтримати наших захисників, об’єднатися заради нашого мирного майбутнього!!!

Прищеплювати почуття гордості за свою Україну!

16 лютого український народ вже другий рік поспіль святкує День Єднання України. Це свято символізує те, що ми всі — це один народ і жодні вороги не зможуть нас розділити. Наша єдність має залишитись міцним ланцюгом, який захищає та оберігає всіх нас і Україну не тільки в цей день, а й на віки. Тільки разом ми сильні, бо наша сила – у єдності. Ми - українці єдина, неподільна Українська родина.

У цей день хочемо нагадати всьому світу про нашу єдність, нашу незламність та жагу до перемоги і процвітання нашого народу. Вихователі старшої групи"Казочка" Комунального закладу"Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР провели тематичні заняття та виховний захід "В єдності наша сила".

День рідної мови

З маминої колискової кожній дитині ми прищеплюємо любов до рідної мови, яка в подальшому  живиться українськими традиціями, святами. 

 Цікаво і змістовно у дошкільних групах Комунального закладу "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів"ЗОР пройшов цей день. Педагоги підготували для своїх вихованців цікаві заняття,  пізнавальний матеріал: вчили вірші, загадували загадки, промовляли скоромовки, прислів’я, приказки про рідну мову, грали в різноманітні мовні ігри.                       

Плекаймо ж у дітях любов до рідної землі, рідної мови!


25 лютого День Української жінки!


Не існує віку у жінки, з кожним роком вона стає мудрішою, багатшою духовно, набуває особливого шарму і чарівність.

Вихованці групи "Казочка"  Комунального закладу "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР  вітають «З Днем Української Жінки».

Бажаємо мирного неба над головою, здійснення мрій і перемоги нам!

Щоб всі рідні й близькі були поруч щасливі й в безпеці!


Міжнародне заняття доброти

Через російську агресію щоденне життя українських дітей сповнене тривогами та небезпеками, сотні тисяч дошкільнят регулярно ховаються в укриттях від ворожих ракет. Але віра в добро дарує надію на перемогу над злом та світле майбутнє України. Одним з джерел добра та позитиву для дітей вже традиційно є Міжнародне заняття доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин, до якого уже не перший рік поспіль долучаються діти дошкільних груп КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа- інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР.

Заняття доброти традиційно проходить за підтримки Міністерства освіти та науки України. Захід був проведений як в очному, так і в онлайн форматі. Під час занять діти отримали не тільки нові знання про гуманне та відповідальне ставлення до тварин , а й взяли участь  у флешмобі " Щасливі лапки" до III Міжнародного заняття доброти. Вони із радістю одягли браслети та емблеми, які нагадують людям про тварин, які потребують нашої допомоги.

Весна

Весна – найдивовижніша пора року, коли все навколо оживає і починає вигравати яскравими фарбами. Цей магічний час завжди окрилює і надихає на позитив, творчість і приємні думки. Щорічно з настанням весни в дитячих садках проводяться тематичні заходи, покликані показати дошкільникам привабливість цієї пори року.

З нетерпінням чекали приходу весни вихованці  КЗ "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" ЗОР. У подарунок діти підготували для Весни вірші, таночок, виготовили поробки.

Шевченківські дні

Щороку, на початку березня, в Україні відзначають Шевченківські дні. Цього року Україна відзначає 210 років із дня народження великого українського поета. Споконвіку щедрою і благословенною була українська земля, народжувала людей, перед генієм яких схиляється світ. Один  з найкращих серед них — Тарас Шевченко, велетень духу і співець народної свободи.

     В рамках заходу вихованці групи "Бджілка" Комунального закладу "Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів" Запорізької обласної ради  відкрили багато цікавого про життя великого поета та художника, познайомилися з віршами розгадувати ребуси. Пам'ятайте, що талановиті люди, такі як Шевченко, надихають нас на великі справи та надзвичайні досягнення.

Всесвітній день Землі! 

20 березня – Всесвітній день Землі! Свято запроваджене з ініціативи Організації Об’єднаних Націй.Дату обрали не випадково: 20 березня - день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку. З вихованцями КЗ " Матвіївська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів"ЗОР до дня Землі були проведені тематичні заняття, метою яких було привернути увагу до нашого спільного дому - планети Земля, нагадати про необхідність дбайливого ставлення до природи і турботу один про одного. Цей день є приводом зайвий раз замислитися про те, що нас оточує. В результаті своєї життєдіяльності людина завдає значної шкоди нашій планеті, що може призвести до її руйнування. 

Global Money Week 

Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) — щорічна міжнародна освітня кампанія, метою якої є розвиток фінансової свідомості дітей та молоді, формування необхідних знань, умінь, поведінки та ставлення, необхідних для прийняття розумних та зважених фінансових рішень, що дасть змогу досягти фінансового добробуту та стійкості. Цього року Всесвітній тиждень грошей відзначається одночасно у світі та в Україні з 18 до 24 березня 2024 року. Вихованці дошкільних груп КЗ"Матвіївська загальноосвітня санаторна школа -інтернат І-ІІІ  ступенів"ЗОР  долучились до Всесвітнього тижня грошей , були проведені заняття з метою підвищення фінансової обізнаності молодого покоління.

Також дошкільнята взяли участь у конкурсі «Власна монета» та самостійно виготовили іграшкові монети.

#ГраНавчанняДобробут,  #GMWUkraine2024,  #ProtectYourMoney,  #SecureYourFuture,#GMW2024